Põõsastunud taimedel kasvavad intensiivselt vürtsikad, erekollased viljad, mis on tugevalt ribilised ja – Habanerose puhul ebatavaliselt – teravatipulised. Need sobivad suurepäraselt värskeks töötlemiseks ning puuviljaste kastmete ja salsade valmistamiseks. Kuna neil on väga õhukesed viljaseinad, sobivad need kuivatamiseks ja erkkollaseks tšillipulbriks tegemiseks.
Hooldus: Idanemistemperatuur on vahemikus 22–28°C (idanemisperiood 8–21 päeva), seetõttu on soovitatav kasutada kasvuhoonet ja küttematti. Taimed vajavad värsket, hästi väetatud, vett läbilaskvat mulda ega talu vettimist. Need tuleks istutada päikesepaistelisse, kaitstud kohta, kus on vähemalt 6 tundi päikesevalgust – soovitavalt rohkem. Pane taimed õue u. 2–3 nädalat pärast viimast külma. Pärast saagikoristust ületalve säilitamiseks lõigake 20 cm võrra tagasi ja asetage need valgusküllasesse kohta, mille temperatuur on vähemalt 15 °C.
