Teravad tšillikaunad (Bird’s Eye) roogade vürtsitamiseks.
Piri Piri pipar, tuntud ka kui Aafrika linnusilma tšilli, on väike tuline tšillipipar, mis pärineb Aafrikast ja mida kasutatakse laialdaselt Portugali köögis.
Tuntud oma intensiivse kuumuse poolest, mõõdab see Scoville’i skaalal 50 000–175 000. Umbes 22 korda tulisem kui kõige vürtsikam jalapeño
Neid lühikesi ja teravaid kaunasid kasutatakse laialdaselt Tai, Laose, Khmeeri ja Vietnami köögis.
Hoolimata teravusest jääb selle põhimaitse meeldivalt puuviljane, maalähedaste nootide ja kergelt piprase lõppmaitsega.
Annab toidule ahvatleva punase värvi ja vürtsi.
Lisage karridele, köögiviljaroogadele, tomatikastmele, suppidele, hautistele ja muudele roogadele, millele soovite tšilli maitset anda.
Toitumisalane teave 100g kohta:
Energiasisaldus 102KJ/24kcal
Rasvad 0,2g
millest küllastunud rasvhapped 0,1g
Süsivesikud 4,3g
millest suhkrud 4,2g
Kiudaineid 1g
Valgud 0,8g
Sool 0,01g
