Suur antioksüdantide sisaldus. Antioksüdandid on toorkakaos väga stabiilsed ja ainevahetusele hästi omastuvad. Kakao sisaldab üle 1200 aktiivse asineosa ja 10% kaalust on antioksüdandid (polüfenoolid, katehiinid, epikatehiinid).
100gr kohta:
magneesium 550mg, kaltsium 106mg ,raud 202mg, fosfor 537mg, vask 3,6mg, tsink 7,6 mg,mangaan 3,8mg, väävel, kroom, kaalium 58mg, naatrium 53mg,
A,B1, B2, B3 ja E vitamiini.
Trüptofaan, arginiin, histamiin, türamiin, serotoniin, anandamiin, fenüületüülamiin.
Palmitiinhape (20-30%), Stearidoonhape (30-35%), Oleiinhape (30-35%), Linoolhape (2-4%), Linoleenhape (0.0,3%)’
Alkaloidid (teobromiin, kofeiin).
