Pektiin, õuna, 100g

9,90 

Looduslik tarretav aine.

Laos

Kirjeldus

Seda õunapektiini kasutatakse peamiselt lõigatud marmelaadide valmistamiseks jne.

Pektiin on polüsahhariid (keemiline ühend), mida mõned taimed sisaldavad. Eriti palju ainet puuviljades ja merevetikates. Toiduainetööstuses kasutatakse seda lisaainet aktiivselt geelistuvate toodete paksendajana. Marmelaad, vahukommid, kontiin, tarretis, tarretis – kõik need maiuspalad sisaldavad pektiinseid aineid.
Tänapäeval on eriti tuntud õunapektiin, mis on kõige kasulikum ja kvaliteetsem. Laialdasel kasutamisel toodetakse seda toodet kahes vormis.

Tekstuurilt sarnane zelatiinile, läbipaistev, veidi rohkem kleepuvam. 
Pektiini tarretumiseks on kolm tingimust: on tarvis orgaanilisi happeid, suhkrut ning kuumutamist (3-5 minutit).
30 grammi pektiini on piisav, et valmistada ligikaudu 3 kg moosi.

Kasutamine: kuumuta 0,5l vedelikku u 80C-ni, lisa pektiin pidevalt segades, kuumuta u 2 min kuni pektiin on segunenud. Lase jahedas tarretuda. Tükki minemist aitab vältida eelnev kuiva pektiini segamine suhkruga ja alles siis vedelikuga.

Koostisosad: Õunapektiin E440, naatriumtsitraat E331, dekstroos.
Hoida kuivas, pimedas ja jahedas kohas.

Sulle võib ka meeldida
©2025 Pipraveski- Kõik õigused kaitstud