Punased läätsed on madala kalorsusega ning rikkad valkude, kiudainete, mineraalide ja vitamiinide poolest.
Kõige tuntuimad läätsed, mida kastuatakse karride, suppide, hautiste, salatite valmistamisel.
Imavad vürtside maitsed valmistamise käigus väga hästi endasse.
Sobilik ka taimetoitlastele.
Valmistamine:
Puhasta läätsed. Pese 3-4 korda ning jäta viimase puhta veega min 10-ks min ligunema. Vala koos uue puhta veega potti ja lase keema tõusta. Keeda umbes 10 minutit ning alanda kuumust ja hauta 30min või enam kuni läätsed on pehmed. Jälgi, et vesi potist ära ei keeks.
Toitumisalane teave 100g kohta:
Energiasisaldus 1450kJ / 349kcal
Süsivesikud 56,3g
millest suhkrud 0g
Rasvad 1,3g
millest küllastunud rasvhapped 0g
Kiudained 5,0 g
Valgud 23,8g
Sool 0g
Säilitamine: kuivas, jahedas, pimedas kohas ning õhukindlas anumas.
Tootja: TRC Foods
Päritolumaa: Türgi
