Kurkum, kurkuma, turmeric, haldi, kollajuur.
Kurkum kuulub ingveriliste perekonda koos ingveri ja kalganiga.
Kurkum lõhnab nagu ingver, veidi krehvtisemalt. Tema maitse on ingveriga võrreldes vürtsikam, mõrkjam ja muskuselisem.
Kasutamine: Kurkumit kasutatakse enim just india köögis ning ta annab toitudele juba väikese koguse juures kauni päikesekollase jume.
Üks kindel komponent erinevates karripulbrites.
Kurkumiga maitsestatakse riisi ja nuudleid, suppe, kastmeid, majoneesi, munarooge, karrisid ning ka mõndasid pagaritooteid.
Sobib niisama hästi linnulihale, aedviljadele ja vürtsikastmetele kui ka kalale ja mereandidele.
Sobib ka lihtsalt segatuna sooja piima ja meega joomiseks või lihavõttemunade värvimiseks.
Toitumisalane teave 100g kohta:
Energiasisaldus 1482,12KJ/354kcal
Rasvad 10g
millest küllastunud rasvhappeid 3g
Süsivesikuid 65g
millest suhkruid 3g
Kiudaineid 21g
Valgud 8g
Sool 0g
