Kinoa on väike toitev ja krõmpsuv seeme, mis on leidnud tee Euroopa toidulauale ja kiiresti üsna populaarseks toiduaineks saanud.
Kinoa e. Tšiili hanemalts sobib erinevatesse salatitesse, suppidesse ja maitsvaks lisandiks einetele.
Punane kinoa on pehme, õhulise tekstuuriga. See on ka krõmpsuvam ning maitseküllasem kui valge kinoa.
Põhiline erinevus valge kinoaga on see, et punane ning must kinoa hoiavad pärast küpsemist paremini vormi, sobib hästi külmadesse salatitesse jmt. toidu kõrvale (liha, kana, kala vmt).
Toitumisalane teave 100g kohta:
Energia 1525 kJ / 361 kcal
Rasva 4,8g
millest küllastunud rasvhapped 0,7g
Süsivesikud 62,6g
millest suhkrud 1,0g
Kiudained 7,4g
Valk 13,2g
Sool 0,03g
Säilitamine: hoida kuivas ja jahedas.
Päritolumaa: Boliivia
