Kinoa on väike toitev ja krõmpsuv seeme, mis on leidnud tee Euroopa toidulauale ja kiiresti üsna populaarseks toiduaineks saanud.
Kinoa e. Tšiili hanemalts sobib erinevatesse salatitesse, suppidesse ja maitsvaks lisandiks roogadele.
Koostisosad: kinoa e. Tšiili hanemaltsa seemnete segu (punane 15% , valge 70% ja must 15%) .
Valmistamine: Loputa kinoa rohke vee all. Nõruta. Tõsta potti 1 osa kinoat ja 2 osa vett. Kuumuta keemiseni ja alanda kuumust. Hauta kaane all 10-15 min või kuni vesi on sisse imandunud.
Toitumisalane teave 100g kohta:
Energiasisaldus 84kcal
Rasvad 4g
millest küllastunud rasvhapped 0,2g
Süsivesikud 59,1g
millest suhkrud alla 5,31g
Valgud 14,1g
Sool 0g
Päritolumaa: Boliivia
Säilitamine: hoida kuivas ja jahedas.
