Kikerherned on looduslikult madala rasvasisaldusega, ning vitamiinide, mineraalainete ja kiudainete rikkad.
Kikerherned on maheda pähklimaitsega suurepärane alternatiiv ubadele või teistele kaunviljadele, et lisada oma toidule mitmekesisust.
Sobivad lisandiks paljudesse roogadesse: salatid, pastad, hummus, karri jne.
Koostisosad: Kikerherned.
Võib sisaldada gluteeni osakesi.
Sobilik veganitele.
Valmistamine:
1. Sorteeri välja tumenenud herned,
2. pese 3-4 korda,
3. jäta 5 tunniks vette likku,
4. vala koos puhta veega potti, lase keema tõusta ja keeda 10 minutit,
5. hauta madalal kuumusel u. 1 ¼ tundi kuni herned on pehmed.
Jälgi, et vesi potist ära ei keeks.
Toitumisalane teave 100g kohta:
Energiasisaldus 1355KJ/320kcal
Rasvad 5,4g
millest küllastunud rasvhapped 0,5g
Süsivesikud 49,6g
millest suhkrud 2,6g
Kiudaineid 17g
Valgud 21,3g
Sool 0g
Säilitamine: hoida kuivas ja jahedas kohas.
Tootja: Heera
Päritolumaa: Türgi
