Aromaatne ja vürtsikas pasta tomatitest, tšillist ja küüslaugust. Harissa on klassikaline Põhja-Aafrika tšillipasta.
Laialdaselt tarvitatakse harissat Liibüas, Tuneesias, Algeerias ja Marokos. Teda lisatakse palju karridesse ja hautistesse.
Kasutamiseks veel ideid:
Lisa kuskussile või supi sisse väikese lisavungi saavutamiseks.
Sega majoneesiga, et teha dipikastet.
Valmista marinaad lihale või köögiviljadele: lisa harissale mett või jogurtit ja marineeri külmikus ca 1 tund enne küpsetamist.
Koostisosad: Punane tšilli pipar (56%), küüslauk (10%), tuline pipra kaste, sool, oliiviõli, äädikas
Peale avamist säilitada jahedas.
Toiteväärtus 100g kohta:
Energiasisaldus 238kJ / 57 Kcal
Rasvad <0,1g
millest küllastunud rasvhapped 0.03g
Süsivesikud 11g
millest suhkrud 6,2g
Valgud 2,69g
Sool 8,5g
Päritolumaa: Türgi
