Bhut Jolokia tšillipulber, 50g

14,90 

Pulber on hõrgu puuviljamaitsega, mõnikord kerge tsitruselise noodiga ja maitseb suurepäraselt iga tšillisõbra lemmikroaga. See sobib eriti hästi India köögiga, kuid sobib ka Mehhiko ja Aafrika roogadega.

Laos

Kirjeldus

Bhut Jolokia Red on üks kuumemaid tšillisid maailmas – see oli esimene tšilli, mis ületas maagilise miljoni SHU piiri ja hoidis maailmarekordit aastatel 2007–2011. See pärineb Indiast Assami piirkonnast ja on seal kasvatatud. aastaid traditsiooniliselt kasvatatud ja kasutatud.
Seal kutsutakse seda olenevalt piirkonnast ka Bih Jolokia, Naga Morich, Ghost Chili jne.

Laboratoorsete testide järgi on sellel pulbril keskmiselt uskumatult 750 000 Scoville’i. Pulber on hõrgu puuviljase maitsega, kohati kerge tsitruse noodiga ning sobib pea kõigi tõelise tšillisõbra lemmiktoitudega. Ükskõik, kas hautiste, kastmete, pitsa või karrivorsti vürtsitamiseks, grillimiseks ja marinaadiks, sobib see hästi isegi magustoitudeks. Loomulikult sobib see eriti hästi India köögi roogadega, aga ka Mehhiko või Aafrika köögiga.

Ettevaatust: väga terav! Teritamiseks vajate väga vähe pulbrit. Kui Jolokia pulber on keedetud, lahustub kapsaitsiin toidus ja arendab võimalikult suurt teravust.

Kasutamine: Bhut jolokia tšilli maitse on väga puuviljane, mis sarnaneb habanero tšilli maitsega. Bhut jolokia tšilli fantastiline maitse sobib seetõttu väga hästi igat tüüpi väga peene maitsega toitudega, nagu kala, valge liha ja magusad toidud.

Koostis: kuivatatud ja jahvatatud Jolokia Chili

Kõlblikkusaeg / Säilitamine
Hoida jahedas, kuivas, pimedas ja õhukindlas kohas.
 

Sulle võib ka meeldida
©2025 Pipraveski- Kõik õigused kaitstud