Gulašš on veise-, sea-, hobuse- või lambalihast valmistatud hautis või raguu, mis on paljudes eri riikides väga populaarne. Keskajal keetsid Ungari karjased lõkke kohal õhukest suppi keedetud lihast ja sibulast, kuid sel ajal ei sisaldanud see paprikat. Paprika, maheda tšillisordi kuivatatud vorm, toodi Euroopasse esmakordselt pärast Ameerika avastamist ja algselt oli see saadaval ainult aadlile. Tänapäeval tuntud Ungari guljaš rohke paprikaga ei olnud rahvusroog enne 18. sajandi lõppu.
Koostisosad: Vürtsid (paprika, sibul, pipar, muskaatpähkel, tomat, koriander, piment, köömned, küüslauk, nelk, seened, cayenne’i pipar, majoraan, loorberileht, tüümian, sinepiseemned, harilik kirss, liivatee), kivisool 15%.
Teadaolevad allergeenid: Võib sisaldada selleri jälgi.
