Taimed on väga saagikad ja neid saab koristada varem kui enamik teisi sorte. Seetõttu sobivad nad avamaal kasvatamiseks. Tšillid on ilusad, südamekujulised kuni ümarad, u. 5 x 6 cm ja valmivad sügavpunaseks. Neil on paks viljaliha ja mahe vürtsikus. Need sobivad värskelt tarbimiseks, aga ka toiduvalmistamiseks, täidiseks, grillimiseks ja marineerimiseks.
500 – 1.500 SHU
Idanemistemperatuur on vahemikus 22–28°C (idanemisperiood 6–20 päeva), seetõttu on soovitatav kasutada kasvuhoonet ja küttematti. Taimed vajavad värsket, hästi väetatud, vett läbilaskvat mulda ega talu vettimist. Need tuleks istutada päikesepaistelisse, kaitstud kohta, kus on vähemalt 6 tundi päikesevalgust – soovitavalt rohkem. Pane taimed õue u. 2–3 nädalat pärast viimast külma. Kui istutate need õue, peaks taimede vahe olema 45 cm.
Üldinfo: Mehhikos asuva Jalapa (Veracruzi) linna järgi nime saanud tšilli on üks tuntumaid ja populaarsemaid tšilli Mehhikos ja Ameerika Ühendriikides. Jalapenod on populaarsed eelkõige nende mahlase ja maitseka viljaliha tõttu. Viljadel on sageli lõhenenud, korgitud pind, mida mehhiklased peavad kvaliteediomaduseks. Valmimata jalapeñod on rohelised ja valmides on neil võimas punane värvus. Kui nad on rohelised, kipuvad jalapeñodel mõnikord esinema tumedad laigud, mis kaovad, kui nad on punaseks küpsenud. Jalapeñod kuuluvad vähestesse tšillidesse, mis maitsevad hästi ka siis, kui nad on rohelised ja küpsed. Kui need on punaseks küpsenud, omandab nende maitse meeldiva magususe.
