Nasi Lemak, aurutatud kookosriis, on traditsiooniline Malaisia riisiroog, mis on Singapuris populaarne. Lõhnav riis on keedetud rikkalikus kookospiimas ja seda süüakse tavaliselt kana, ikan bilise (sardelli), muna, marineeritud köögiviljade ja kuhjaga vürtsika sambal tšilliga.
Singapuri kookosriis (5 portsjonit):
Koostis: pakk Singapuri kookose riisi segu, 500 g kuumtöötlemata riisi, 670 ml vett, 1 spl taimeõli, viilutatud kurki ja sambal tšillit kaunistuseks (valikuline).
Toiduvalmistamise juhised:
1. Sega kastrulis riis, vürtsisegu, vesi ja õli.
2. Kuumuta keemiseni ja sega üks kord. Vähendage kuumust, katke kaanega ja hautage 20 minutit või kuni see on pehme.
3. Lase seista 5 minutit. Segada. Kaunista ja serveeri soojalt keedetud munade, kala või kanaga.
Kookoskoorepulber 40% (kookosvesi, glükoosisiirup, emulgaator: rasvhapete mono- ja diglütseriidid E471, happesuse regulaator: kaaliumfosfaat E340, paakumisvastane aine: ränidioksiid E551), maltodekstriin, sool, sojaõli Karrageen E407, Happesuse regulaator: Kaltsiumfosfaat E341.
Toitumisalane teave 100g kohta:
Energiasisaldus 1487,00KJ / 355,00kcal
Rasvad 11 g
millest küllastunud rasvhapped 9,3g
Süsivesikud 62 g
millest suhkrud 27 g
Kiudained vähem kui 0,5g
Valgud 0,7 g
Sool 18,2 g
